Dancing house - Praga

User Rating:  / 0
PoorBest 

The Dancing House este una dintre cele mai interesante imobile din Praga, construita la sfârșitul secolului al 20-lea. Ea reprezintă un bărbat și o femeie dansand  împreună. Acest proiect a fost  foarte controversat în urmă cu mai mulți ani, dar, pe de altă parte, el reprezinta  una dintre clădirile moderne cele mai apreciate din Praga fiind premiat cu “Designul anului 1996” conform publicatiei Time. Aceasta cladire extraordinara este situata de-a lungul raului Vlatva, intre Piața Jirasek

Pe locul unde astazi exista “Dancing House”, in anul 1945 a existat o casa neo-renascentista, care insa a fost demolata de un atac aerian american, spariul respectiv ramanand viran timp de mai multe decenii.

In imobilul vecin locuia fostul Presedinte al Cehiei, Vaclav Havel, care a comandat arhitectului Vlado Milunic  un studiu.In cele din urma, o companie olandeza a achizitionat in anul 1992 terenul si a decis sa construiasca pe el un centru administrativ.

"Ginger și Fred" -  dans pe chei

Lui Vlado Milunic i s-a cerut să gaseasca un arhitect renumit pentru realizarea  proiectului, iar el a cerut pe celebrul arhitect Toronto și pe designerul Frank O. Gehry. Impreuna au construit o cladire  cu o dinamica excelentă, care pare a fi dans un pe chei. De altfel, cladirea ii reprezinta pe  Fred Astair și Ginger Rogers  - proiectul fiind denumit si "Ginger și Fred". 

Contact

Tel: 0720.050.060

Fax: 031.803.7470

office@administrare-cladire.ro

Head Office:

Str. Plt.Ion Nedelcu, nr. 17, sector 3

 

Top25.ro