Cladirea cu acoperis verde - Amsterdam

User Rating:  / 0
PoorBest 

De curand s-au finalizat lucrarile la o cladire de locuit din Amsterdam al carei acoperis verde are o forma cu mult diferita de a celora din jur. Proiectata de catre NL Architects, cladirea Bloc K este amplasata pe un sit undeva intre zona istorica si zona portuara din est, recent renovata. Imobilul de locuinte contine 10 apartamente si face parte dintr-un plan de urbanism al intregii zone, care presupune realizarea a 500 de locuinte si a unui parc de catre cei de la Frits van Dongen si de Architecten Cie.

Principiul director al proiectarii volumetriei cladirii din Amsterdam, consta in obtinerea unor apartamente care, fiecare in parte, sa beneficieze de lumina si acces catre exterior. Spatiile conexe, depozitarile si elementele structurale sunt amplasate catre centrul cladirii. Accesul la fiecare apartament se face printr-un culuar central sau printr-un „mic canion" din centrul blocului, pe care il strapunge in diagonala. Datorita amplasarii spatiilor conexe catre interiorul cladirii, camera de zi, bucataria si dormitoarele se bucura de multa lumina naturala si de privelisti nestingherite catre oras.

Cladirea are o inaltime aproximata de doua niveluri si jumatate, cu un acoperis verde ondulat si curti de lumina care ajuta fie la iluminarea spatiilor centrale fie la iluminarea teraselor apartamentelor. Fiecare apartament are o suprafata intre 132mp si 185mp. Fatada pricipala a imobilului de apartamente se deschide catre parc.

Autor: Bridgette Meinhold, inhabitat.com, traducere Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Contact

Tel: 0720.050.060

Fax: 031.803.7470

office@administrare-cladire.ro

Head Office:

Str. Plt.Ion Nedelcu, nr. 17, sector 3

 

Top25.ro