Casa adaptabila

User Rating:  / 0
PoorBest 

"Familia moderna este in permanenta schimbare, tot timpul apare ceva nou, de la noi membri ai familiei la noi necesitati privind spatiul si utilitatile disponibile. Drept urmare, o casa cu pereti flexibili, dulapuri glisante si mobile este usor de configurat pentru a raspunde schimbarilor din viata familiei.

In SUA de exemplu, se cheltuie anual circa 300 miliarde dolari pe renovari ale casei. Cum ar fi ca modificarile sa fie facute prin schimbarea formei casei, astfel incat locatarii sa poata adauga oricand o camera sau sa schimbe marimea bucatariei fara sa fie nevoie sa darame peretii sau sa aduca buldozere pentru o noua constructie?

Casa adaptabila a fost dezvoltata in Danemarca si este gandita sa se schimbe de-a lungul timpului. Daca familia va avea copii si vrea sa adauge inca o camera sau sa mareasca suprafata camerei de zi, casa se poate extinde. Daca bunicii se muta in casa, se pot adauga pereti pentru a crea inca o camera. Casa este gandita inclusiv pentru a fi partajata in caz de divort :).

Casa este unul din cele sase case experimentale locuite de cate o familie numite case MiniCO2. In interiorul casei de doua etaje, zidurile flexibile permit camerelor sa fie reconfigurate iar componentele standard pot fi mutate din camera in camera fara a fi nevoie sa se arunce ceva sau sa fie aduse materiale noi.

La parter, bucataria si doua zone de locuit pot fi impartite in trei camere separate sau grupate intr-o singura zona. La etaj, peretii pot crea fie un spatiu larg fie dormitoare separate, camera de joaca, birou sau dresing. Prizele pot fi puse oriunde in acesti pereti.

Designerii au luat in considerare fiecare scenariu al unei familii moderne, inclusiv case unde locuiesc doar parintii sau familii cu mai multe generatii. Casa se poate adapta foarte usor si cu costuri minime. De exemplu, garajul poate deveni un apartament separat, astfel incat copilul poate avea propria zona fara sa fie nevoie sa se mute de acasa.

Comparativ cu o casa de aceeasi marime, casa adaptabila salveaza circa 26 de tone de CO2 prin economia de electricitate si alte 22 de tone de CO2 prin economia de caldura. Eficienta energetica vine din geometria casei si design-ul modular dar si prin reducerea impactului asupra mediului in cazul modificarilor."

Sursa: inhabitat.ro

 

Contact

Tel: 0720.050.060

Fax: 031.803.7470

office@administrare-cladire.ro

Head Office:

Str. Plt.Ion Nedelcu, nr. 17, sector 3

 

Top25.ro