Blocul arcuit-Rotterdam

User Rating:  / 0
PoorBest 

In Rotterdam a fost construit un bloc care are in interiorul sau,  o piata publica. Nu doar ca exista o piata in interior, dar si forma blocului este neconventionala, acoperisul descriind un arc intre cele doua sectiuni debloc. Piata acoperita aflata la parterul blocului are spatiu pentru 96 de tarabe si 20 de magazine pentru vanzare cu amanuntul, in timp ce sub nivelul pietei se afla un supermarket. Pentru rezidenti si clienti sunt disponibile 1200 de locuri de parcare.

Design-ul cladirii include un acoperis arcuit de 40 de metri precum si 228 de apartamente, care acoperă spatiul public unde se gasesc produse alimentare din Stockholm, Barcelona si Valencia.  Panouri colorate de aluminiu desenate de artistii Arno Coenen si Iris Roskam acopera interiorul arcului, oferind atat o experienta vizuala placuta cat si reducerea zgomotului prin atasarea lor de panouri acustice.

Pereti cu geamuri gigant instalati in fiecare capat al arcului protejeaza piata de vremea rece si umeda. Pentru constructia lor s-au folosit cabluri de otel precomprimat care creeaza o plasa suspendata intre geamuri. Fiecare apartament are vedere la piata dar si balcoane pe partea opusa. Apartamentele si duplexurile – de la doua la cinci dormitoare folosite fie pentru inchiriere sau detinere – ocupa ultimele noua etaje, in timp ce primele doua etaje sunt folosite de catre comercianti.

Sursa: inhabitat.ro

Contact

Tel: 0720.050.060

Fax: 031.803.7470

office@administrare-cladire.ro

Head Office:

Str. Plt.Ion Nedelcu, nr. 17, sector 3

 

Top25.ro