Cladirea cu acoperis verde - Amsterdam

User Rating:  / 0

De curand s-au finalizat lucrarile la o cladire de locuit din Amsterdam al carei acoperis verde are o forma cu mult diferita de a celora din jur. Proiectata de catre NL Architects, cladirea Bloc K este amplasata pe un sit undeva intre zona istorica si zona portuara din est, recent renovata. Imobilul de locuinte contine 10 apartamente si face parte dintr-un plan de urbanism al intregii zone, care presupune realizarea a 500 de locuinte si a unui parc de catre cei de la Frits van Dongen si de Architecten Cie.

Principiul director al proiectarii volumetriei cladirii din Amsterdam, consta in obtinerea unor apartamente care, fiecare in parte, sa beneficieze de lumina si acces catre exterior. Spatiile conexe, depozitarile si elementele structurale sunt amplasate catre centrul cladirii. Accesul la fiecare apartament se face printr-un culuar central sau printr-un „mic canion" din centrul blocului, pe care il strapunge in diagonala. Datorita amplasarii spatiilor conexe catre interiorul cladirii, camera de zi, bucataria si dormitoarele se bucura de multa lumina naturala si de privelisti nestingherite catre oras.

Cladirea are o inaltime aproximata de doua niveluri si jumatate, cu un acoperis verde ondulat si curti de lumina care ajuta fie la iluminarea spatiilor centrale fie la iluminarea teraselor apartamentelor. Fiecare apartament are o suprafata intre 132mp si 185mp. Fatada pricipala a imobilului de apartamente se deschide catre parc.

Autor: Bridgette Meinhold, inhabitat.com, traducere Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Cladiri de top - Empire State Building - New York

User Rating:  / 0

Empire State Building este un zgârie-nori și se află la intersecția dintre Fifth Avenuee și West Street 34. Cladirea a fost cea mai înaltă clădire din lume pentru mai mult de 40 de ani, între anii 1931 și 1972. A fost terminată în 1931 și a rezistat pe primul loc in top până ce a fost construit World Trade Center. În urma distrugerii World Trade Center în 2001, Empire State Building a devenit din nou cea mai înaltă clădire din New York City. Empire State Building a fost numită de către Societatea Americană a Inginerilor civili ca una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne.

Empire State Building este în prezent cel mai înalt zgârie-nori din Statele Unite (după Turnul Willis și Trump International Hotel and Tower, amândouă aflându-se în Chicago), și pe locul 15 în topul internațional.

Proiectare și construcție

Empire State Building a fost proiectat de William F. Lamb de la firma de arhitecturǎ Shreve. Lamb și Harmon au produs desenele clădirii în doar două săptămâni, cu ajutorul desenelor și modelelor sale de mai devreme pentru construcția Reynolds în Winston-Salem, Carolina de Nord și Carew Tower în Cincinnati, Ohio ca bază. În fiecare an, personalul de la Empire State Building trimite de Father's Day o felicitare personalului de la Building Reynolds în Winston-Salem pentru a aduce un omagiu rolului său ca predecesorul al Empire State Building. Clădirea a fost proiectatǎ de sus în jos. Contractanții generali au fost frații Starrett și Eken, iar proiectul a fost finanțat în principal de către John J. Raskob și S. Pierre du Pont.

Excavarea terenului a început pe 22 ianuarie 1930, și construcția clǎdirii în sine a început simbolic pe 17 martie (mai exact de St.Patrick 's Day). Proiectul a implicat 3400 muncitori, majoritatea imigranți din Europa. Potrivit datelor oficiale, cinci muncitori au murit în timpul construcției. Nepoata guvernatorului Smith taie panglica la 1 mai 1931.

Arhitectura

Empire State Building se ridică 381m, la etajul 102 și incluzând vârful de 62m înǎlțimea ajunge la 443.09m. Acesta are o punte de observație în aer liber și în interior la etajul 86. Restul de 16 etaje reprezintă turnul, care este acoperit de un observator la etajul 102. Vârful turnului este 62m. O mare parte din el este acoperit de antenele de difuzare, cu un paratrăsnet în partea de sus.

Empire State Building a fost prima clădire care avea mai mult de 100 de etaje. Acesta are 6500 de ferestre și 73 de lifturi și are o suprafață totală de 257.211 m2. Construcția are inclusiv propriul său cod poștal. Începând din 2007, aproximativ 21.000 de angajați lucrează în clădire în fiecare zi, făcând Empire State Building al doilea cel mai mare complex de birouri unice în America, după Pentagon.

sursa: wikipedia

Cum proiectam cabinetele medicale - Prevederi legislative versus functionalitate practica

User Rating:  / 0

Pentru a obtine Autorizatia sanitara de functionare, cladirile cu destinatie de cabinete medicale sau de medicina dentara trebuie sa respecte  prevederi legislative stricte referitoare la structura spatiilor si a circuitelor functionale.

Din practica am constatat ca un cabinet de consultatie care are o suprafata “ la limita “ pentru a fi autorizabil, va
genera in timpul activitatii medicale cel putin o constrangere de spatiu, operationabilitate si intimitate in anumite situatii .

Din aceleasi considerent, putem afirma  ca un cabinet  ar trebui sa aiba intre 15 si 16 mp,  oricare dintre aceste suprafete permitand impartirea de facto a incaperii in minim trei zone disctincte si anume  : zona biroului dedicata discutiei pre si /sau post consult, zona de consultatie , zona de vestiar a pacientului care obligatoriu se va regasi in interiorul zonei de consultatie.

Spatiile de asteptare au si ele prevederi distincte in legislatie.In acest sens, in mod special in domeniul privat,  am proiectat si executat  spatii de asteptare care pot concura cu succes la orice concurs de design interior, integrand  toate constrangerile impuse de legislatie in ceea ce priveste suprafetele si dotarile.

Cabinetele in care se efectueaza  audiometrii  trebuie sa asigure o buna atenuare a sunetului.

Din acest punct de vedere, realizarea unei cabine antifonate este absolut obligatorie atat timp cat se doreste efectuarea unor investigatii medicale de calitate . Din experienta noastra am constatat ca este extrem de eficient sa se pozitioneze cabina antifonata intr-unul dintre colturile incaperii, in vederea unei izolari fonice eficiente dar si pentru a construi doi pereti noi aflati la 90 de grade, pe unul regasind usa de acces – preferabil cu deschidere catre exteriorul cabinei - iar pe cealalata latura aflandu-se o fereastra fixa de tip vizeta,  de dimensiuni aproximative 40 cm pe orizontala si 40-60 cm pe verticala .

 

La realizarea unei cabine antifonice se vor avea in vedere cel putin urmatoarele aspecte :

 • se vor folosi materiale cu calitati fonoabsorbante superioare
 • constructia va fi realizata prin procedeul de “ decuplare “ a peretilor si pardoselii fata de elementele fixe din incapere
 • decuplarea respectiva se efectueaza cu materiale si izolatori antifonici special destinati acestui scop
 • la izolara fonica a peretilor se vor utiliza vata minerala bazaltica, de preferat structura si placari din lemn sau material de tip OSB
 • podeaua  cabinei poate fi acoperita cu mocheta de o calitate superioara
 • peretii interiori si plafonul cabinei se vor acoperi cu un burete cofrat – iar in contextul  ultimelor evenimente, se recomanda ca aceste role de burete sa fie realizate din material ignifug
 • se va acorda o atentie deosebita atat tipului de iluminat din cabina dar si metodei de introducere in interiorul cabinei a cablurilor electrice care fac legatura intre audiometru efectiv si respectiv castile si butonul aferent.

Clinicile medicale gandite , proiectate si realizate de societatea noastra, beneficiaza de toate dotarile specificate destul de sec de legislatia din domeniu, dar realizate cu o gandire de maxima eficienta in ceea ce priveste circuitele functionale.Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra,  va punem la dispozitie experienta acumulata in practica, astfel incat obtinerea autorizatiilor sanitare de functionare sa devina un proces cat mai simplu de realizat.

 

Dancing house - Praga

User Rating:  / 0

The Dancing House este una dintre cele mai interesante imobile din Praga, construita la sfârșitul secolului al 20-lea. Ea reprezintă un bărbat și o femeie dansand  împreună. Acest proiect a fost  foarte controversat în urmă cu mai mulți ani, dar, pe de altă parte, el reprezinta  una dintre clădirile moderne cele mai apreciate din Praga fiind premiat cu “Designul anului 1996” conform publicatiei Time. Aceasta cladire extraordinara este situata de-a lungul raului Vlatva, intre Piața Jirasek

Pe locul unde astazi exista “Dancing House”, in anul 1945 a existat o casa neo-renascentista, care insa a fost demolata de un atac aerian american, spariul respectiv ramanand viran timp de mai multe decenii.

In imobilul vecin locuia fostul Presedinte al Cehiei, Vaclav Havel, care a comandat arhitectului Vlado Milunic  un studiu.In cele din urma, o companie olandeza a achizitionat in anul 1992 terenul si a decis sa construiasca pe el un centru administrativ.

"Ginger și Fred" -  dans pe chei

Lui Vlado Milunic i s-a cerut să gaseasca un arhitect renumit pentru realizarea  proiectului, iar el a cerut pe celebrul arhitect Toronto și pe designerul Frank O. Gehry. Impreuna au construit o cladire  cu o dinamica excelentă, care pare a fi dans un pe chei. De altfel, cladirea ii reprezinta pe  Fred Astair și Ginger Rogers  - proiectul fiind denumit si "Ginger și Fred". 

Echipamente si instalatii

User Rating:  / 0

Instalatii de tip UPS:

 • exploatare;
 • intretinere;
 • scenarii de actiune in caz de avarii sau lipsa tensiune;
 • back-up;

Sisteme de business continuity:

 • scenarii de activare;
 • masuri tehnice obligatorii;


Grupuri electrogene:

 • probe functionale curente;
 • revizii tehnice planificate;
 • alimentare cu motorina, stocuri tampon;


Ascensoare:

 • mentenanta curenta;
 • avizari in conformitate cu obligatiile legale;
 • servicii specific activitatii RSVTI (Responsabil cu Supravegherea  si Verificarea tehnica a Instalatiilor);

Instalatii de monitorizare de tip CCTV, protectie impotriva incendiilor, telefonie interioara si infrastructura IT

 • autorizarea necesara a societatii prestatoare;
 • frecventa minima obligatorie conform legislatiei in vigoare;
 • autorizarea si expertiza tehnica a societatii in raport cu echipamentele instalate;
 • operatiunile tehnice minim necesare pentru respectarea legislatiei;
 • modificari/adaptari ale instalatiei existente;
 • proiectare si avizare;


Instalatii de supraveghere de tip CCTV;

 • avizarea societatii in ceea ce priveste autorizarea operatiunilor efectuate;
 • conditii minime pentru obtinerea avizului de functionare din partea IGPR a instalatiei de tip CCTV;
 • modificari, adaptari, extinderi ale instalatiei;
 • afisare si semnalistica interioara in ceea ce priveste respectarea legislatiei pentru instalatiile CCTV;
 • revizii tehnice planificate;
 • interventii pentru eliminarea defectelor;
 • proiectare, avizare;

Distributie semnal TV de tip CATV;

 • verificari periodice;
 • interventii in caz de defecte;
 • relatia cu furnizorul de semnal Tv
 • extinderi, modificari, adapatari a instalatiei CATV
 • proiectare;

Antiefractie

 • Verificari periodice
 • Interventii in cazul defectelor accidentale
 • Instruire personal utilizator
 • Proiectare


Infrastructura IT
 
Telefonie – interioara cladiri.

 

Contact

Tel: 0720.050.060

Fax: 031.803.7470

office@administrare-cladire.ro

Head Office:

Str. Plt.Ion Nedelcu, nr. 17, sector 3

 

Top25.ro