Blocul arcuit-Rotterdam

User Rating:  / 0

In Rotterdam a fost construit un bloc care are in interiorul sau,  o piata publica. Nu doar ca exista o piata in interior, dar si forma blocului este neconventionala, acoperisul descriind un arc intre cele doua sectiuni debloc. Piata acoperita aflata la parterul blocului are spatiu pentru 96 de tarabe si 20 de magazine pentru vanzare cu amanuntul, in timp ce sub nivelul pietei se afla un supermarket. Pentru rezidenti si clienti sunt disponibile 1200 de locuri de parcare.

Design-ul cladirii include un acoperis arcuit de 40 de metri precum si 228 de apartamente, care acoperă spatiul public unde se gasesc produse alimentare din Stockholm, Barcelona si Valencia.  Panouri colorate de aluminiu desenate de artistii Arno Coenen si Iris Roskam acopera interiorul arcului, oferind atat o experienta vizuala placuta cat si reducerea zgomotului prin atasarea lor de panouri acustice.

Pereti cu geamuri gigant instalati in fiecare capat al arcului protejeaza piata de vremea rece si umeda. Pentru constructia lor s-au folosit cabluri de otel precomprimat care creeaza o plasa suspendata intre geamuri. Fiecare apartament are vedere la piata dar si balcoane pe partea opusa. Apartamentele si duplexurile – de la doua la cinci dormitoare folosite fie pentru inchiriere sau detinere – ocupa ultimele noua etaje, in timp ce primele doua etaje sunt folosite de catre comercianti.

Sursa: inhabitat.ro

Casa adaptabila

User Rating:  / 0

"Familia moderna este in permanenta schimbare, tot timpul apare ceva nou, de la noi membri ai familiei la noi necesitati privind spatiul si utilitatile disponibile. Drept urmare, o casa cu pereti flexibili, dulapuri glisante si mobile este usor de configurat pentru a raspunde schimbarilor din viata familiei.

In SUA de exemplu, se cheltuie anual circa 300 miliarde dolari pe renovari ale casei. Cum ar fi ca modificarile sa fie facute prin schimbarea formei casei, astfel incat locatarii sa poata adauga oricand o camera sau sa schimbe marimea bucatariei fara sa fie nevoie sa darame peretii sau sa aduca buldozere pentru o noua constructie?

Casa adaptabila a fost dezvoltata in Danemarca si este gandita sa se schimbe de-a lungul timpului. Daca familia va avea copii si vrea sa adauge inca o camera sau sa mareasca suprafata camerei de zi, casa se poate extinde. Daca bunicii se muta in casa, se pot adauga pereti pentru a crea inca o camera. Casa este gandita inclusiv pentru a fi partajata in caz de divort :).

Casa este unul din cele sase case experimentale locuite de cate o familie numite case MiniCO2. In interiorul casei de doua etaje, zidurile flexibile permit camerelor sa fie reconfigurate iar componentele standard pot fi mutate din camera in camera fara a fi nevoie sa se arunce ceva sau sa fie aduse materiale noi.

La parter, bucataria si doua zone de locuit pot fi impartite in trei camere separate sau grupate intr-o singura zona. La etaj, peretii pot crea fie un spatiu larg fie dormitoare separate, camera de joaca, birou sau dresing. Prizele pot fi puse oriunde in acesti pereti.

Designerii au luat in considerare fiecare scenariu al unei familii moderne, inclusiv case unde locuiesc doar parintii sau familii cu mai multe generatii. Casa se poate adapta foarte usor si cu costuri minime. De exemplu, garajul poate deveni un apartament separat, astfel incat copilul poate avea propria zona fara sa fie nevoie sa se mute de acasa.

Comparativ cu o casa de aceeasi marime, casa adaptabila salveaza circa 26 de tone de CO2 prin economia de electricitate si alte 22 de tone de CO2 prin economia de caldura. Eficienta energetica vine din geometria casei si design-ul modular dar si prin reducerea impactului asupra mediului in cazul modificarilor."

Sursa: inhabitat.ro

 

Case modulare din lemn

User Rating:  / 0

Un nou kit de casa modulara va oferi proprietarilor un nou mod de a-si construi casele. In locul unei fundatii tipice, casa va avea o fundatie redusa la minim si, acolo unde terenul nu este plat, va sta pe picioarele sale, mai exact pe un sistem de suporti care vor pastra echilibrul casei.

“Este mai usor de instalat cu o fundatie minim, pentru ca evident implica mai putina constructie,” spune designerul Sam Booth, fondatorul campaniei scotiene ECHO. “Daca terenul se afla pe o zona in panta, nu este nevoie sa veniti cu un buldozer pentru a nivela terenul; doar extindeti picioarele casei. Daca aveti un camp de flori, ele pot continua sa creasca sub cladire.”

Modulele care compun casa sunt construite si finisate inainte de a fi instalate, incluzand totul de la bucatarie la sistemul de iluminat. Apoi sunt transportate la locatia de instalare. Sistemul modular poate fi folosit cu un singur modul pentru un birou in spatele curtii sau o cabina de vacanta sau pot fi adaugate mai multe module pentru a face o casa permanenta. Fiecare modul are 30 de metri lungime.  Se pot adauga cate module se doreste oricand se doreste, permitand astfel dezvoltarea ulterioara, in orice configuratie, iar peretii despartitori pot fi scosi pentru a face o noua configuratie interna.

Panourile solare de pe acoperis permit casei sa fie independenta energetic. Pentru ca modulele nu sunt mari, nu necesita multa energie, permitand totusi aproape tot confortul caselor clasice. Kit-ul este construit din materiale locale pe cat posibil, incluzand izolarea cu lana de oaie scotiana si pereti facuti din lemn.

Sursa: Inhabitat.ro

 

Cea mai inalta cladire din lume - Burj Khalifa din Dubai

User Rating:  / 0

Burj Khalifa denumit anterior Burj Dubai, este un zgârie-nori din Dubai, cea mai înaltă clădire (structură arhitectonică) construită vreodată de om, măsurând 828 m înălțime. Construcția a început la 21 septembrie 2004, exteriorul fiind finalizat la 1 octombrie 2009; clădirea a fost inaugurată oficial la data de 4 ianuarie 2010. Costurile totale ale proiectului au fost de 1,4 miliarde de dolari.

La data de 9 februarie 2010, platforma de observație de la etajul 124 a fost închisă publicului din cauza unei defecțiuni electrice.

Detalii...

Cele mai inalte 10 cladiri din lume

User Rating:  / 0

Pe parcursul primilor 90 de ani ai acestui secol, titlul de cea mai inalta cladire din lume a fost detinut de Statele Unite ale Americii, care au construit mai multe cladiri celebre inalte. Turnul Sears din Chicago, finalizat in 1974, a detinut prestigiosul titlu pentru mai mult de 20 de ani. Cu toate acestea, in 1996, titlul de cea mai inalta cladire din lume i-a revenit Malaeziei, mai exact Turnurilor Gemene Petronas din Kuala Lumpur. Dar au existat o multime de contestatii cu privire la turnul cel mai inalt, Sears sau Petronas.

Pentru a pune capat dezbaterii, Consiliul responsabil pentru Cladiri Inalte si Habitatul Urban, organul oficial care are autoritatea de a stabili care constructie merita titlul de "cea mai inalta cladire din lume", a introdus patru categorii de baza pentru masurarea cladirilor inalte. Consiliul decide pe baza a patru factori, care sunt inaltimea arhitecturala a cladirii, inaltimea celui mai inalt etaj ocupat din cladire, inaltimea in varful acoperisului si inaltimea in varful antenei.

Cea mai inalta cladire din lume - Burj Khalifa din Dubai
Cea mai inalta cladire din lume in prezent este Burj Khalifa din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Avand o inaltime uimitoare de 828 de metri, aceasta cladire sparge recordul cladirii anterioare ce a detinut titlul, Taiwan 101. Deschis oficial pe 4 ianuarie 2010, aceasta constructie impresionanta a fost inaugurata printr-o celebrare fabuloasa, un spectacol de lasere si focuri de artificii. Constructia turnului e estimata la 150 de miliarde de dolari.

Constructia acestui zgarie-nori in forma de sageata a inceput in 2004, fiind cunoscut sub numele de Burj Dubai pe durata ridicarii sale. Cu toate acestea, datorita crizei economice mondiale, Dubai-ul s-a prabusit sub greutatea datoriilor sale. Abu Dhabi, orasul vecin Dubaiului cunoscut pentru productia bogata de ulei, a contribuit la salvarea natiunii creditand 10 miliarde dolari pentru a achita datoriile. Astfel, in semn de recunostinta pentru gestul salvator, Dubai a redenumit cladirea Burj Khalifa, dupa numele liderului Abu Dhabi-ului, Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahayan.

Detalii...

Contact

Tel: 0720.050.060

Fax: 031.803.7470

office@administrare-cladire.ro

Head Office:

Str. Plt.Ion Nedelcu, nr. 17, sector 3

 

Top25.ro